buildingSMART Norge Produktrom: NS-EN ISO 22057 – en forutsetning for anvendte EPD-data

10. nov 2022kl. 12:00–13:30

NS-EN ISO 22057 – en forutsetning for anvendte EPD-data  

Den økende bruken av bygningsinformasjonsmodellering (BIM) gjør det lettere å kvantifisere materialene som brukes i bygninger, og maskinlesbare EPDer er den beste kilden til miljødata for å foreta beregninger direkte innenfor BIM eller i bygningers LCA-verktøy. Selv om det har vært en viss utvikling innen digitalisering av EPDer, har det vært nødvendig med ytterligere arbeid for å sikre ikke bare maskinlesbarhet, men også maskintolkbarhet av miljødata for byggevarer. Dette fordi man til nå har måttet forta omregninger og analyser av innholdet i EPDer manuelt i ulike beregningsverktøy.  –

- "Det er viktig at EPDene er i samme format som øvrig digital produktdokumentasjon. Den nye standarden benytter allerede standardiserte krav og metoder for utarbeidelse av produktdatamaler for å gjøre EPD-dataene maskintolkbare (ref. ISO 23386 og ISO 23387). Dette for å sikre at også miljødata kan utveksles ved å bruke samme struktur og samme “digitale språk” som all annen produktinformasjon", sier Anne Rønning. Gjennom implementering av den nye internasjonale standarden vil også miljødata og informasjon fra EPDer inkluderes i produktdatamaler.   

I møtet får vi blant annet en introduksjon til standarden NS-EN ISO 22057 ved Anne Rønning fra NORSUS samt implementerte og påbegynte eksempler på hvordan standarden tas i bruk i bygg- og anleggsbransjen av blant annet Byggtjeneste, Cobuilder og LCA.no.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: