Invitasjon til konferanse om den nye Byggevarerforordningen (CPR)

Teams Påmeldingsfrist 18.oktober

Europakommisjonen inviterer til en konferanse om den nye Byggevarerforordningen (CPR) som finner sted 30. oktober 2024.

Konferansen er rettet mot relevante aktører i byggeindustrien, inkludert produsenter, importører, distributører, arkitekter, ingeniører, og andre involverte parter som standardiseringsorganer og bransjeforeninger.

Deltakere oppfordres til å registrere seg innen 18. oktober for å motta tilkoblingsdetaljer. Konferansen vil bli nettstrømmet, og deltakerne har mulighet til å sende inn spørsmål og temaer de ønsker å diskutere.

Program for konferansen

Konferansen vil begynne med registrering og velkomstkaffe klokken 09:15, etterfulgt av en rekke presentasjoner og paneldebatter som dekker følgende temaer:

1. 09:45 - Åpningsinnlegg ved Kerstin Jorna, generaldirektør i DG for det indre marked, næringsliv og SMB-er.
   
2. 10:05 - Hva er den nye CPR?
   - Presentasjon om målsettingene til den nye CPR og fordelene for det indre markedet for byggevarer, med en paneldebatt med regulatoriske eksperter fra relaterte EU-politikker.

3. 11:10 - Harmonisert sone og CPR-acquis.
   - Diskusjon om reguleringens struktur og grensesnitt med nasjonale rammeverk, med en paneldebatt med en nasjonal regulator (Sverige) og en representant fra industrien.

4. 12:20 - Lunsjpause.

5. 13:30 - Standardisering.
   - Presentasjon om rollen til standarder i det nye regelverket, inkludert ytelseserklæringer og produktkrav, etterfulgt av en paneldebatt med representanter fra CEN.

6. 14:30 - Økonomiske aktører.
   - Diskusjon om rettigheter og plikter for aktører i markedet, samsvarsvurdering og forenklede prosedyrer, etterfulgt av paneldebatt.

7. 15:30 - Kaffepause.

8. 16:00 - Digitalisering.
   - Fokus på digitalisering av dokumenter, Building Information Modeling (BIM) og det fremtidige digitale produktpasset, etterfulgt av paneldebatt.

9. 16:30 - Frivillig CE-merking.
   - Diskusjon om den nye EOTA-ruten for frivillig CE-merking og forbedrede prosedyrer, etterfulgt av paneldebatt.

10. 17:00 - Overgangen til den nye CPR.
    - Presentasjon om overgangen fra dagens til den nye Byggevarerforordningen.

11. 17:30 - Møtets avslutning.

Konferansen avsluttes klokken 17:30. Deltakerne kan forvente en grundig gjennomgang av den nye CPR og dens implikasjoner for byggeindustrien.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: